ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ
Τυχερά Παιχνίδια > ΛΟΤΤΟ > ΛΟΤΤΟ από τον ΟΠΑΠ

ΛΟΤΤΟ από τον ΟΠΑΠ

Δύσκολα βρίσκει κανείς Έλληνα που να μην έχει παίξει ποτέ ΛΟΤΤΟ. Στην Ελλάδα προστέθηκε στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ το 1990, αλλά πρόκειται για ένα πολύ παλαιότερο τυχερό παιχνίδι αφού λέγεται ότι ξεκίνησε στην εποχή του Μεσαίωνα στην Ιταλία και γι’ αυτό λέγεται και Lotto, που στα ιταλικά σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο.

Οι παίκτες επιλέγουν 6 από τους 49 αριθμούς του δελτίου καθώς και έναν πρόσθετο αριθμό μέχρι μισή ώρα πριν την ώρα κλήρωσης σε ένα από τα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π.

Στην κλήρωση κληρώνονται 6 αριθμοί και ένας πρόσθετος. Οι νικητές είναι εκείνοι που έχουν προβλέψει σωστά τους αριθμούς που θα κληρωθούν και υπάρχουν 5 κατηγορίες νικητών.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους παίκτες που έχουν προβλέψει σωστά τους έξι αριθμούς που θα κληρωθούν (εξάρι στο Λόττο). Σε αυτούς μοιράζεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί του ποσού των εισπράξεων από όλα τα δελτία και προφανώς όσο λιγότεροι είναι οι νικητές και όσο περισσότερα δελτία έχουν κατατεθεί στη συγκεκριμένη κλήρωση, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος κάθε νικητή. Αν δεν υπάρχει νικητής τότε γίνεται τζάκποτ* (ΤΖΑΚ-ΠΟΤ* στο ΛΟΤΤΟ) και το ποσό μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση.

Η επόμενη κατηγορία περιλαμβάνει όσους πρόβλεψαν σωστά πέντε από τους έξι αριθμούς και τον πρόσθετο αριθμό. Το κέρδος αυτών των νικητών είναι από πριν καθορισμένο και είναι 50.000 Ευρώ.

Η επόμενη κατηγορία όσους πρόβλεψαν πέντε αριθμούς αλλά όχι τον πρόσθετο αριθμό και κερδίζουν 1.500 Ευρώ.

Η επόμενη τέσσερις αριθμούς και κέρδος 30 Ευρώ.

Και η τελευταία κατηγορία νικητών τρεις αριθμούς και κέρδος 1,5 Ευρώ.

Οι κληρώσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο στις 9 το βράδυ, και το κόστος κάθε στήλης είναι μισό Ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο επίσημο site του ΟΠΑΠ για το ΛΟΤΤΟ και σε άλλα websites με οδηγούς για το ΛΟΤΤΟ.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Top